Följande hamnade i mäsken
3.0 Kg Pale Ale Malt
400 g Chokladmalt
50 g Enzymmalt
400 g Carapale
150 g Vetemalt
10.5 liter 80 gradigt vatten slogs på vilket gjorde att mäsktempen hamnade på 70 grader
efter 60 minuter så tappades 7 liter vört ut och det lakades med 4 liter 90 gradigt vatten.
Vörten delades upp 7+4 liter
Kalifens Dadelporter Kokmängd: 7 liter 14 g Fuggle @ 60 min 6 g Saaz @ 60 min 6 g Saaz @ 30 min irish moss @ 15 min 450 g Dadelsirap @ 10 min Totalt: 7 liter OG: 1.068 | Choklad och Vaniljporter Kokmängd: 4 liter 6 g Fuggle @ 60 min 4 g Saaz @ 60 min 4 g Saaz @ 30 min irish moss @ 15 min 40 g Kakao @ 5 min Totalt: 4 liter OG: 1.050 |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar