måndag 11 oktober 2010

Bryggning: Kalifens Dadelporter och Choklad & Vaniljporter

 

kalifensdadelporter_small chokladporter_small

Följande hamnade i mäsken
3.0 Kg Pale Ale Malt
400 g Chokladmalt
50 g Enzymmalt
400 g Carapale
150 g Vetemalt

10.5 liter 80 gradigt vatten slogs på vilket gjorde att mäsktempen hamnade på 70 grader
efter 60 minuter så tappades 7 liter vört ut och det lakades med 4 liter 90 gradigt vatten.

Vörten delades upp 7+4 liter

Kalifens Dadelporter
Kokmängd: 7 liter
14 g Fuggle @ 60 min
6 g Saaz @ 60 min
6 g Saaz @ 30 min
irish moss @ 15 min
450 g Dadelsirap @ 10 min

Totalt: 7 liter

OG: 1.068
Choklad och Vaniljporter
Kokmängd: 4 liter
6 g Fuggle @ 60 min
4 g Saaz @ 60 min
4 g Saaz @ 30 min
irish moss @ 15 min
40 g Kakao @ 5 min

Totalt: 4 liter

OG: 1.050

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar