onsdag 19 januari 2011

Robust Porter: Bryggning

robustporter
Style: Robust Porter
TYPE: All Grain
Taste: (35,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 15,00 L     
Boil Size: 16,00 L
Estimated OG: 1,071 SG
Estimated Color: 86,4 EBC
Estimated IBU: 29,0 IBU
Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amount        Item                                      Type         % or IBU     
3,50 kg       Viking Pale Ale (4,6 EBC)                 Grain        70,71 %      
0,50 kg       Viking Münchermalt (18,0 EBC)             Grain        10,10 %      
0,30 kg       Viking Crystal 150 (150,0 EBC)            Grain        6,06 %       
0,25 kg       Chocolate Malt (886,5 EBC)                Grain        5,05 %       
0,15 kg       Black (Patent) Malt (985,0 EBC)           Grain        3,03 %       
40,00 gm      Goldings, East Kent [5,00 %]  (60 min)    Hops         26,4 IBU     
10,00 gm      Fuggles [4,00 %]  (15 min)                Hops         2,6 IBU      
10,00 gm      Goldings, East Kent [5,00 %]  (0 min)     Hops          -           
0,25 kg       Muscavado Dark (200,0 EBC)                Sugar        5,05 %       
1 Pkgs        Safale US-05 (DCL Yeast #US-05)           Yeast-Ale        

OG: 1.067

110201:
300 g blåbär och 300 g Hallon kokades och tilsattes så att det blev totalt 5 liter i en dunk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar