onsdag 18 maj 2011

021/Spring Spruce Ale: Bryggning

021-Spring-Spruce-Ale_small 
Testar Brew-in-a-Bag för första gången. Väldigt mycket varmdruv. Extra märkbart när man gör en så liten batch. Får se detta som ett första experiment och hoppas att slutresultatet iaf går att dricka.

Recipe: 021 Spring Spruce
Brewer: Mynock
Style: Special Bitter
TYPE: All Grain

Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 5,00 L     
Boil Size: 5,00 L
Estimated OG: 1,061 SG
Estimated Color: 27,2 EBC
Estimated IBU: 28,8 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amount        Item                                      Type         % or IBU     
1,00 kg       Viking Münchermalt (18,0 EBC)             Grain        74,07 %      
0,35 kg       Viking Dark Ale (35,0 EBC)                Grain        25,93 %      
8,00 gm       Perle 2009 9.6% Kottar [9,60 %]  (60 min) Hops         28,8 IBU     
55,00 gm      Granskott (Boil 5,0 min)                  Misc                       
0,5 Pkgs        SafAle English Ale (DCL Yeast #S-04)      Yeast-Ale                 


Mash Schedule: Single Infusion, Full Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 1,35 kg
----------------------------
Single Infusion, Full Body, No Mash Out
Step Time     Name               Description                         Step Temp    
45 min        Mash In            Add 3,52 L of water at 77,0 C       70,0 C       

 

Mycket druv, fick sila om och sedan späda till 1.045

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar