Testar Brew-in-a-Bag för första gången. Väldigt mycket varmdruv. Extra märkbart när man gör en så liten batch. Får se detta som ett första experiment och hoppas att slutresultatet iaf går att dricka.
Recipe: 021 Spring Spruce
Brewer: Mynock
Style: Special Bitter
TYPE: All Grain
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 5,00 L
Boil Size: 5,00 L
Estimated OG: 1,061 SG
Estimated Color: 27,2 EBC
Estimated IBU: 28,8 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
1,00 kg Viking Münchermalt (18,0 EBC) Grain 74,07 %
0,35 kg Viking Dark Ale (35,0 EBC) Grain 25,93 %
8,00 gm Perle 2009 9.6% Kottar [9,60 %] (60 min) Hops 28,8 IBU
55,00 gm Granskott (Boil 5,0 min) Misc
0,5 Pkgs SafAle English Ale (DCL Yeast #S-04) Yeast-Ale
Mash Schedule: Single Infusion, Full Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 1,35 kg
----------------------------
Single Infusion, Full Body, No Mash Out
Step Time Name Description Step Temp
45 min Mash In Add 3,52 L of water at 77,0 C 70,0 C
Mycket druv, fick sila om och sedan späda till 1.045
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar