onsdag 2 juni 2010

Coconut Stout: Bryggning


Coconut Stout
Sweet Stout

 

Type: Extract
Date: 2010-06-02
Batch Size: 8,50 L
Brewer: Mynock
Boil Size: 7,00 L Asst Brewer:
Boil Time: 60 min Equipment: My Equipment
Taste Notes:
Ingredients
Amount Item Type
1,00 kg Amber Dry Extract (24,6 EBC) Dry Extract
0,20 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain
0,10 kg Caramel/Crystal Malt - 30L (59,1 EBC) Grain
10,00 gm Northern Brewer [8,50 %] (60 min) Hops
10,00 gm Northern Brewer [8,50 %] (30 min) Hops
0,2 kg Flaked Coconut Other
10,00 gm Fuggles [4,50 %] (5 min) (Aroma Hop-Steep) Hops
0,30 kg Molasses (157,6 EBC) Sugar
1 Pkgs SafAle English Ale (DCL Yeast #S-04) Yeast-Ale
Beer Profile
Est Original Gravity: 1,055 SG
Measured Original Gravity: 1,054 SG
Est Final Gravity: 1,014 SG Measured Final Gravity: 1,014 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,31 % Actual Alcohol by Vol: 5,21 %
Bitterness: 35,0 IBU Calories: 510 cal/l
Est Color: 81,6 EBC Color:
Color


IMG_3237 Havregryn och kokos rostas.

Havregrynen använde jag aldrig (förutom ca 1 dl, bara för att…)
IMG_3238 Choklad och karamell-malt steepas
IMG_3239  
IMG_3240 Fin färg efter steepningen
IMG_3242 Humle och kokos i en härlig röra
IMG_3243 OG på 1.054 gör att ABV bör hamna runt 5.2%

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar