tisdag 4 maj 2010

Premiere Porter: Bryggning

Premiere Porter
Est Original Gravity: 1,081 SG
Measured Original Gravity: 1,081 SG
Est Final Gravity: 1,021 SG Measured Final Gravity: 1,??? SG
Estimated Alcohol by Vol: 7,89 % Actual Alcohol by Vol: ?,?? %
Bitterness: 19,6 IBU Calories: 789 cal/l
Est Color: 73,2 EBC Color:
Color






Recept:

150 g Chokladmalt
50 g Svartmalt

Steepat i 5 liter 70° vatten i 30 minuter

2 x 500 g Munton Mörka Spraymalt – 60 minuter
1 x 500 g Munton Medium Spraymalt – 60 minuter

250g Muscovadosocker – 30 minuter

15 g Northern Brewer kottar (9.3% alfa) - 60 minuter
10 g Northern Brewer kottar (9.3% alfa) – 30 minuter
10 g Fuggles pellets (4.0% alfa) – 15 minuter
10 g Fuggles pellets (4.0% alfa) – 5 minuter

Irish Moss – 15 minuter
Jästnäring – 10 minuter

Mängd: 8,5 liter

Primärjäsning i 7 dagar
Sekundärjäsning i 14 dagar med mediumrostade ekspån
IMG_3097 Alla ingredienser är uppvägda
IMG_3098 Kastrullen och metallredskapen kokas
IMG_3099 Specialmalten steepas 30 min i 70°
(150 g chokladmalt och 50 g svartmalt)
IMG_3100
IMG_3101 Lovande färg
IMG_3102
IMG_3103
IMG_3104
IMG_3105
IMG_3108 Northern Brewer-kottar
IMG_3109 Muscovadosocker och Fuggle-pellets
IMG_3110
IMG_3111 Irish moss och mer Fuggle-kottar
IMG_3112
IMG_3114 Vörten kyls:
5 min = 58°
10 min = 41°
15 min = 36°
20 min = 32°
25 min = 28°
30 min = 26°
35 min = 24°
40 min = 22°
IMG_3117 Silduken var lite för finmaskig,
så det fick bli att sila med endast
silen mot slutet
IMG_3122 OG: 1.081
IMG_3123
IMG_3124 Jäshinken på plats i skåpet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar