Premiere Porter | ||
Est Original Gravity: 1,081 SG | Measured Original Gravity: 1,081 SG | |
Est Final Gravity: 1,021 SG | Measured Final Gravity: 1,??? SG | |
Estimated Alcohol by Vol: 7,89 % | Actual Alcohol by Vol: ?,?? % | |
Bitterness: 19,6 IBU | Calories: 789 cal/l | |
Est Color: 73,2 EBC | Color:
|
Recept: 150 g Chokladmalt 50 g Svartmalt Steepat i 5 liter 70° vatten i 30 minuter 2 x 500 g Munton Mörka Spraymalt – 60 minuter 1 x 500 g Munton Medium Spraymalt – 60 minuter 250g Muscovadosocker – 30 minuter 15 g Northern Brewer kottar (9.3% alfa) - 60 minuter 10 g Northern Brewer kottar (9.3% alfa) – 30 minuter 10 g Fuggles pellets (4.0% alfa) – 15 minuter 10 g Fuggles pellets (4.0% alfa) – 5 minuter Irish Moss – 15 minuter Jästnäring – 10 minuter Mängd: 8,5 liter Primärjäsning i 7 dagar Sekundärjäsning i 14 dagar med mediumrostade ekspån |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar