fredag 24 september 2010

Lager, En Ale: Bryggning

lagerenale55bw_liten lagerenfolkale30bw_liten
Ingredients:
------------
Amount        Item                                      Type         % or IBU     
3,00 kg       Viking Pale Ale (4,6 EBC)                 Grain        92,88 %      
0,20 kg       Viking Carapale (8,0 EBC)                 Grain        6,19 %       
0,03 kg       Chocolate Malt (689,5 EBC)                Grain        0,93 %       
30,00 g      Challenger [7,50 %]  (60 min)             Hops         25,1 IBU     
20,00 g      Fuggles [4,00 %]  (30 min)                Hops         6,9 IBU      
10,00 g      Fuggles [4,00 %]  (5 min)                 Hops         0,9 IBU      
1 Pkgs        SafAle S-33      Yeast-Ale

En alkoholsvagare variant görs genom att laka ur malten ytterligare.
IMG_3946 (medium) Malten kontrolleras
IMG_3947 (medium) Malten hälls i
IMG_3948 (medium)
IMG_3950 (medium) Blåbärsmjöden buteljeras och kapsylerna säkras med buntband
IMG_3951 (medium) Vorlauf!
IMG_3952 (medium) Här var det vört! Fin-fin vört!
IMG_3953 (medium)
IMG_3955 (medium) Nu börjar det likna något
IMG_3956 (medium) Mjöd
IMG_3957 (medium) Röra röra
IMG_3958 (medium) Koka koka
IMG_3959 (medium) Mycket gött i lakkärlet
IMG_3960 (medium) Temperaturkontroll
IMG_3961 (medium) Varmdruv så att det står härliga till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar