måndag 25 oktober 2010

KHBF: Julöl 2010: Bryggning

loggajulol2010

Julöl 2010

2.6 kg - Pale Ale Malt
0.85 kg – Münchermalt
0.5 kg – Carapale
0.2 kg – Crystal 300
0.15 kg – Vetemalt

10 g Perle 9.6% @ 60 min
10 g Perle 9.6% @ 15 min

½ pomeransskal @ 5min
½ kanelstång @ 5min
½ tumme ingefära @ 5 min
6 enbär @ 5 min

Jäst: S-04

7.5 liter
OG: 1.075


Jäsningen efter 22h
http://www.youtube.com/watch?v=UDgkEE7T_NQ

Barley Wine
(andra mäskningen på Julölsmalten)

800 g – Extra Ljus Spraymalt
450 g – Flytande Rörsocker

7 g – Cascade @ 60 min

5 g – Chinook @ 15 min
5 g – Amarillo @ 15 min

5 g – Chinook @ 5 min
5 g – Amarillo @ 5 min


1 kanelstång @ 10 min
skal från 1 apelsin @ 5 min
1 kanelstång @ 5 min

Jäst: S-04

6 liter
OG: 1.100

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar