onsdag 24 november 2010

Porter x 2 #2: Bryggning

porterx2

 pepparkaksporter_small  kaffeporter_small

Ingredients:
------------
Amount        Item                                      Type         % or IBU     
1,50 kg       Amber Dry Extract (24,6 EBC)              Dry Extract  75,00 %       (15min)
0,15 kg       Pale Chocolate Malt (525,0 EBC)           Grain        7,50 %       
0,10 kg       Viking Carapale (8,0 EBC)                 Grain        5,00 %       
0,10 kg       Viking Crystal 300 (300,0 EBC)            Grain        5,00 %       
0,10 kg       Viking Wheat Malt (5,0 EBC)               Grain        5,00 %       
0,05 kg       Chocolate Malt (886,5 EBC)                Grain        2,50 %       
30,00 gm      Saaz [3,10 %]  (40 min)                   Hops         19,9 IBU     
10,00 gm      Fuggles [4,00 %]  (5 min) (Aroma Hop-SteepHops          -           
0,12 tsp      Irish Moss (Boil 10,0 min)                Misc                      
1 Pkgs        Safale US-05 (DCL Yeast #US-05)           Yeast-Ale

Sedan skall batchen splittas 6 + 3 liter

6 liter skall kryddas med pepparkakskrydda
3 liter skall det tillsättas kaffe till

OG: 1.075

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar