tisdag 12 juli 2011

26/Vertigo Pale Ale: Bryggning

026-Vertigo-Pale-Ale-small

Recipe: 026 Vertigo Pale Ale
Style: American Pale Ale
TYPE: All Grain

Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 9,50 L     
Boil Size: 10,00 L
Estimated OG: 1,056 SG
Estimated Color: 13,2 EBC
Estimated IBU: 34,8 IBU
Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amount        Item                                      Type         % or IBU     
1,10 kg       Viking Pilsner Malt (3,7 EBC)             Grain        44,90 %      
1,00 kg       Viking Viennamalt (7,0 EBC)               Grain        40,82 %      
0,30 kg       Viking Wheat Malt (5,0 EBC)               Grain        12,24 %      
0,05 kg       Viking Crystal 150 (150,0 EBC)            Grain        2,04 %       
10,00 gm      Mouteka [7,80 %]  (60 min)                Hops         18,4 IBU     
10,00 gm      Nelson Sauvin 2009 [11,50 %]  (20 min)    Hops         16,4 IBU     
10,00 gm      Sorachi Ace 2010 [14,90 %]  (0 min) (AromaHops          -           
1 Pkgs        Safale US-05 (DCL Yeast #US-05)           Yeast-Ale                 


BIAB, 66°C i 60 minuter, 10 liter vatten, med pH-stabilisator

Börjar bli lite för varmt för att kunna jäsa utan kylskåp, för närvarande har jag 21.5° i källarförrådet.
Kör en blöt T-shirt över dunken och hoppas på att Swamp-cooler-effekten får ner det några grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar