Recipe: 026 Vertigo Pale Ale
Style: American Pale Ale
TYPE: All Grain
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 9,50 L
Boil Size: 10,00 L
Estimated OG: 1,056 SG
Estimated Color: 13,2 EBC
Estimated IBU: 34,8 IBU
Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
1,10 kg Viking Pilsner Malt (3,7 EBC) Grain 44,90 %
1,00 kg Viking Viennamalt (7,0 EBC) Grain 40,82 %
0,30 kg Viking Wheat Malt (5,0 EBC) Grain 12,24 %
0,05 kg Viking Crystal 150 (150,0 EBC) Grain 2,04 %
10,00 gm Mouteka [7,80 %] (60 min) Hops 18,4 IBU
10,00 gm Nelson Sauvin 2009 [11,50 %] (20 min) Hops 16,4 IBU
10,00 gm Sorachi Ace 2010 [14,90 %] (0 min) (AromaHops -
1 Pkgs Safale US-05 (DCL Yeast #US-05) Yeast-Ale
BIAB, 66°C i 60 minuter, 10 liter vatten, med pH-stabilisator
Börjar bli lite för varmt för att kunna jäsa utan kylskåp, för närvarande har jag 21.5° i källarförrådet.
Kör en blöt T-shirt över dunken och hoppas på att Swamp-cooler-effekten får ner det några grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar