onsdag 14 september 2011

030/Kosmostout: Bryggning

030-Kosmostout_small

  Malt
4 kg Pale Ale Malt
200 g Rostade Havegryn
300 g Havregryn
450 g Chokladmalt
100 g Crystal 200
200 g Carafa II
500 g Extra Ljust DME
   
  Humle
25 g Northern Brewer 2009, 8.5% @ 60 min – 27 IBU
15 g Vanguard 2009, 4.8% @ 30 min – 7 IBU
10 g Vanguard 2009, 4.8% @ 0 min – 0 IBU
   
  Övrigt
110 g Kakao @ 0 min
50 g Krossade Kaffebönor @ 0 min
   
  Jäst
1.5 dl Jästslurry WLP041
   
   
  68 grader i 90 min
13 L OG: 1.080

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar